Vet du egentlig nok om sikkerheten i hjemmet ditt?

04 desember 2020
admin

Vet du egentlig nok om sikkerheten i hjemmet ditt?

De aller fleste av oss som bor i byer, bor i leiligheter. Og når man flytter inn i en leilighet tenker man ikke særlig ofte over hvilke ting som spiller inn i sikkerheten i boligen. Man går inn oppgangen med en nøkkel og låser seg inn i sin egen med en annen nøkkel.

Men er det nok sikkerhet? Svaret avhenger av hvor du bor, hvordan du bor, hvilken etasje du bor på, om du du har balkong og en rekke andre elementer. Derfor kan det å snakke med en kvalifisert fagperson være det du skal gjøre hvis du vil være sikker på at sikkerheten der du bor er bra nok. Jeg gjorde det for ikke så lenge siden og etter at vi fant hjelp inne på https://www.norlaas.no/ ble det tydelig at det var ting vi skulle oppdatere. 

Våre oppdateringer på sikkerheten

Da vi snakket med vår lokale låsesmed fant vi ut av at vi faktisk bor i et område der det er flere innbrudd per innbygger enn andre deler av byen. Det er en fin bydel, så vi trodde at det gjorde oss mer sikre, men det er faktisk motsatt.

I tillegg bor vi ikke så høyt opp i etasjene, så det er lettere å komme seg inn av for eksempel åpne vinduer om natten om sommeren, eller om dagen når vi ikke er hjemme. Vi har absolutt latt vinduet stå åpent mens vi ikke var hjemme eller lå og sov uten å tenke over at det faktisk utsatte oss for større risiko.

Velg sikkerhetslås

Noe vi ble anbefalt, som jeg absolutt er fornøyd med og gjerne kan anbefale til alle er å investere i en sikkerhetslås. Det er en lås som kommer i tillegg til den vanlige låsen på ytterdøren deres og er mye vanskeligere å bryte opp.

Flere nyheter