Ferdigbetong gjør byggeprosessen enklere

03 desember 2019
Mathias Bjelland

Betongblokker for konstruksjon

Ett av de vanligste bildene folk har for en byggeplass er byggearbeidere som heller betong i form som vil danne bygningens gulv og vegger. Helt siden oppfinnelsen av betong for over to tusen år siden av romerne, har betong vært en integrert del av konstruksjonen siden den gang. Det er et materiale som i stor grad kan forkorte tiden for å konstruere en bygning eller annen struktur. Se hos https://www.ulsteinbetong.no/ for mer info. 

Nå for tiden har noen bestemt seg for å ta denne effektiviteten opp og ha kommet med konseptet betongblokker. Betongblokker er ferdige blokker med betong produsert i et støperi og fraktes til byggeplassen for å bli montert etter behov. Mange byggeprosjekter kan ha stor fordel av å bruke disse blokkene i løpet av en vanlig betonghell.
Dette gjelder spesielt for byggeplasser som har veldig begrenset plass. For å utføre en tradisjonell betonghelling, trenger du nok plass til å huse betongbilen og enda mer plass til å manøvrere på plass for å utføre betonghellingen.

Betongblokker meget praktiske

Noen byggeplasser er rett og slett for overfylt til at dette er mulig. Som et resultat vender byggherrer seg til bruk av betongblokker for å få byggeplassen til å fungere. Dette fordi betongblokker ikke trenger massive maskiner for å få dem på plass. Faktisk, hvis blokkene er små nok, kan enhver bygningsarbeider føre dem til de utpekte stedene.

For eksempel, hvis byggeplassen ikke har noen ekstra plass, kan betongblokkene leveres i små lastebiler til stedet slik at stedet ikke blir for trangt. Når alle betongblokkene er losset for hånd og satt på plass, kan trucken forlate og returnere med en ny forsyning, og bygningen vil bli gjort på kort tid. Dette er en meget praktisk måte å bygge på, og det er nettopp derfor mennesker har tydd til denne metoden i flere hundre år nå. 

Flere nyheter