Få stabilt wifi i hele hjemmet

25 mai 2020
Maria Laugesen

Veldig mange opplever at de ikke får mest mulig ut av deres trådløse internett. For selvom de har kjøpt og betalt for en imponerende hastighet, så opplever de forstyrrelser i signalet eller sakte internett på deres PC, telefon og andre elektroniske apparater. Og her er løsningen altså ikke alltid å kjøpe et internett med enda høyere hastighet. Noen ganger kan det nemlig være andre årsaker til at du opplever en trådløs forbindelse som ikke lever opp til hva det bør. 

Det er nemlig flere ting som spiller inn på forbindelsens styrke og stabilitet. For eksempel kan mikrobølgeovner og andre metallapparater skape forstyrrelser i signalet, som gjør at forbindelsen blir tapt i kortere eller lenger tid, eller at en betydelig del av hastigheten blir mistet. Noe annet er rekkevidden av forbindelsen.

Ved lange avstander eller ved mange aktive enheter kan man opleve at signalet blir svekket, og at internettet derfor fungerer i saktere tempo. Alt dette er utrolig frustrerende både i hjemmet og på arbeidsplassen, og det kan være vanskelig å løse det med et sterkere nett, ved å flytte rundt på enhetene i hjemmet eller lignende.

En mer optimal løsning er å velge en wifi repeater. Dette er et lite apparat som «forsterker» signalet fra routeren og gir det en lenger rekkevidde. På den måte kan du få en mer jevn trådløs forbindelse over hele området, og du minsker samtidig risikoen for forstyrrelser fra andre apparater. I praksis betyr det at din forbindelse blir raskere og mer stabil, at du ikke får forstyrrelser i signalet, og at du kan anvende flere apparater på samme tid.

Dette er både en stor fordel for familien, eller for mindre bedrifter og nettverk der flere personer anvender wifi på samme tid.

En wifi-repeater, eller en wifi-forsterker som det også kalles, er en ganske billig og veldig verdifull investering som du kan ha stor glede av. Det finnes mange forskjellige varianter å velge mellom, og for deg gjelder det selvfølgelig om å finne en som passer for dine individuelle behov. For eksempel kan du få en wifi-forsterker som disse, der du kan velge mellom masse forskjellige varianter.

Her er det noe for ethvert behov, uansett om du trenger en veldig sterk forsterker som kan understøtte de raskeste forbindelser, eller om du er på utkikk etter en mer simpel og budsjettvennlig varianter som dekker de mest grunnleggende behov. Det er helt opp til deg og dine ønsker.

Flere nyheter