Få selvtilliten tilbake

03 april 2020
admin

Det er mange menn som opplever å miste håret i løpet av livet, eller bli tynnhåret i en grad der det oppleves som sjenerende. Det er mange som ikke vet sine arme råd når det skjer, og det kan ha uheldige konsekvenser for selvbilde og selvtillit. Her kan du lese mer om hva du kan gjøre, hvis det gjelder deg eller du gjerne vil forebygge. 

Påvirker selvtillit og livskvalitet

Hårtap kan være en stor bidragende faktor når det kommer til dårligere selvtillit i forbindelse med aldring for menn. Noen opplever å miste håret eller å bli tynnhåret alt for tidlig og dette er noe som kan gå sterkt utover både selvfølgelse og bidra til en form for følelse av identitetstap for den det gjelder. Hår er en dominerende del av utseendet vårt og det gjør derfor en stor forskjell når og hvis vi mister det. Det kan føles stigmatiserende for menn som mister hår i en ung alder, fordi det blir forbundet med aldring. Mange menn opplever derfor å føle at de mister en del av identiteten sin når hårmanken går tapt, men det finnes heldigvis mange forebyggende løsninger og løsninger i seg selv på dette problemet. 

Forebygg og få håret til å vokse igjen

Det er jo sånn at det ikke er alle som føler de kler det like god å barbere av alt håret. Det er allikevel en løsning, hvis du vil gjøre hårtapet mindre synlig. At man mister håret betyr heller ikke at skjegget går tapt, og derfor er det mange som tar skjegget gro for å kompensere litt for hårtapet – og dette er også noe som fungerer godt for mange. Det finnes dog mange legemidler og oljer, som kan forebygge og hjelpe med å forhindre ytterligere hårtap. Kanskje til og med også få noe av den tapte hårprakten igjen. Det er verdt prøve før du tyr til drastiske midler. 

Flere nyheter