Ungdomsrommet som skiller seg ut

04 juli 2022
Johanne Larsen

editorial

Er det kanskje på tide at ungdomsrommet blir et ungdomsrom? Mange bor på barnerommet litt for lenge, og kanskje er det vanskelig å finne frem til den stilen man vil ha på ungdomsrommet. Her skal vi se litt nærmere på noen enkle grep du kan ta for å få ungdomsstilen som skiller seg ut på et kult tenåringsrom. 

Finn ungdommens personlige stil

Det er jo faktisk sånn i dag at vi har beveget oss lenger og lenger bort fra minimalisme når det kommer til innredning, og mer og mer mot det man kaller personlig stil. Dette kan være mange ting, men det er faktisk sånn at personlig stil gjerne skal fortelle noe om hvem vi er, og det skal være en estetikk som vi føler oss vel i.

Dette er minst like viktig for ungdommen som for deg, og derfor er det kanskje lurt å bruke litt ekstra tid på å finne frem til ungdommens personlige stil når du skal innrede ungdomsrommet, før man går i gang med å finne møbler og ting. Her er inspirasjonsbilder og mood boards svært viktige, så man kan få et overblikk og kuratere akkurat den stilen man er ute etter. 

led

Det er lurt å tenke i farger og teksturer når du skal finne frem til dette, og kanskje ta utgangspunkt i noe som allerede finnes på rommet, som en ting eller en fargekombinasjon som man kan spille videre på på en kreativ og enkel måte. Det er bare fantasien som setter grenser. 

Bruk spennende lyskilder

Det kan også være en god ide å bruke smarte, miljøvennlige lyskilder som https://ledlyskilder.no/19131-g4-led. Her finnes det også kule led striper og lignende som man kan bruke for å sette et ett ekstra personlig og annerledes preg på ungdomsrommet, så det på ingen måte ligner alle andres, men forteller noe personlig og har et særegent uttrykk. 

Flere nyheter