Hvorfor bruker man aluminium til biler?

20 desember 2020
Johanne Larsen

Det er mange som tror at biler utelukkende er laget av stål eller plast, men det er faktisk også veldig vanlig å lage biler i aluminium. Her skal vi se litt på hvorfor, for det er det mange gode grunner til. 

Hvorfor aluminium? 

Biler er en del av aluminiumsproduksjon. Det er det som sagt flere gode grunner til, og de skal vi se litt nærmere på nå. Det er nemlig sånn at biler har behov for å være aerodynamiske, for å fungere best mulig. Dette blir ekstra relevant med sportsbiler og andre type biler som skal gå litt ekstra fort, men det finnes mange gode eksempler. 

Så hvorfor er aluminium er godt materiale til nettopp dette? Det handler først og fremst om de egenskapene som aluminium har som materiale. Fordelen med nettopp aluminium er nemlig at det er et svært lett materiale, som allikevel er veldig solid. Det å kunne bygge et solid karosseri, er veldig viktig når det kommer til bil, men det kan heller ikke bli for tungt og kreve for mye drivstoff og motorkraft. Derfor er aluminium det perfekte materiale for å bygge biler. 

Det er også et materiale som er svært lett å forme, og det gjør at man enkelt kan oppnå aerodynamisk design på bilen. Det er med andre ord flere gode grunner til at aluminium brukes i bilproduksjon, og man bruker faktisk også aluminium til felger. 

Flere hverdagsprodukter

Det er faktisk flere hverdagsprodukter som er laget av aluminium som du kanskje slett ikke har tenkt over. Du vet sikkert om brusbokser og aluminiumsfolie, men visste du at ting som en iPhone og en Mac også er laget av aluminium? Det er faktisk av samme grunner som med bil. Det er et holdbart materiale som er lett å forme, har lav vekt, men er svært holdbart. 

Flere nyheter