Asfalt skaper veier overalt

22 oktober 2019
Mathias Bjelland

Fordelene med motorveier

Motorveiene har gjort livet så mye mer praktisk. De har gjort det mulig for oss å komme dit vi er på mye mindre tid enn før, gjennom asfalt og veier. Dette er fordi motorveier kutter rett gjennom avstanden mellom to steder i stedet for å måtte sikk sakke over byen slik som normale veier må. Motorveier har gjort livet så mye bedre på så mange måter.

For det første har motorveiene kuttet ned tiden det tar å reise mellom to byer og over hele landet gjennom asfalt. Før motorveiene, må du finne en haug med veier av asfalt mellom de to stedene du skulle til og den du for øyeblikket var og prøve å navigere gjennom disse veiene. Ikke bare ville disse veiene være smalere og mer svingete, det vil også ta lang tid før du kom deg til destinasjonen. De fleste hadde ingen anelse om hvor enkle ting kunne vært.

Motorveier reduserer reisetiden

Motorveier lar deg redusere reisetiden enda mer ved å ha mye høyere fartsgrenser. Sammenlignet med vanlige veier i byen, har motorveier fartsgrenser som er langt høyere enn noe vi opplever i urbane strøk. Ikke bare gjør det at vi kommer så raskt som mulig til destinasjonen, men det hjelper også drivstoffeffektiviteten vår.

Saken er at når du ikke trenger å stoppe ved trafikklys eller vente i kryss og skru opp motoren din igjen og igjen, er mengden drivstoff du bruker for hver kilometer kjøretur mye lavere. Når du er på motorveien, er det nesten ikke nødvendig å bruke bremsene og akselerere opp igjen. Dette fordi det ikke er trafikklys på motorveien, og fordi banene er bredere og flere, er den store trafikken mye sjeldnere. Den eneste gangen du må stoppe er når du endelig kommer ut av motorveien, men da er du såpass nærme ditt hjem at det ikke gjør noe. 

Flere nyheter