Vitaminer for å unngå hårtap

Vitaminer for å unngå hårtap

For at håret ditt skal opprettholde glansen og vitalitet bør du tenke nøye over hva du spiser. Du bør få i deg nok vitaminer for at håret ditt skal klare å ta til seg viktig næring. Dersom du plages med tørt og livløst hår kan du forsøke en god rensesjampo. Deretter er det lurt å tilføre en fuktighetsgivende hårkur for at håret skal få tilbake fukten som trengs for å få glød.

Du bør også få i deg en vitaminrik kost for at håret ditt skal få i seg næring fra hodebunnen. Tenk nøye gjennom hva du spiser for å sjekke om det er noen vitaminer du mangler gjennom kostholdet. Hvis du er en av dem som opplever plutselig hårtap bør du ta en tur til legen for å sjekke om formen din er god nok.

Du kan her spørre om råd når det gjelder vitamininntak som tas opp gjennom kosten for å opprettholde riktig næringsnivå i hverdagen. Dersom du opplever hårtap grunnet aldring kan du oppsøke profesjonelle hårklinikker eller frisører for å få ytterligere råd.

Håret ditt har godt av C-vitaminer

Spis rikelig med C-vitaminer og du vil oppleve at håret ditt raskt får i seg nødvendig næring. Dette er vitaminer som de aller fleste av oss kjenner til. Du får enkelt i deg C-vitaminer ved å eksempelvis spise appelsiner og kiwi.

Du vil da få i deg vitaminer som raskt gi deg bedre immunsystem og energi. Det er også viktig at du får i deg B-vitaminer, som du gjerne får i deg ved å spise avokado, nøtter og egg. Dette er vitaminer som er godt for stoffskiftet, hud og hår.

Dersom du mangler B-vitaminer kan du merke at du mister hår og at energinivået synker en del i forhold til tidligere. I tillegg til C- og B-vitaminer vil håret ditt ha godt av et næringsrikt kosthold.